199,99 RON
99,99 RON
100,00 RON
Cod: ETLkenkk1
Disponibilitate:

Stoc epuizat

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Cafeaua Etolia Kenya Kijani Kiboko este o cafea boabe ce provine din regiunea Nyeri, situată în zona montană centrală a Kenyei. Zona este mărginită de Muntele Kenya și de extremitatea estică a Marelui Rift African și este faimoasă pentru producția unora dintre cele mai bune cafele din țară. Combinația dintre solurile vulcanice, altitudinile mari și climatul ideal au un impact decisiv asupra aromelor care caracterizează această cafea. Boabele sunt procesate prin spălare și uscate la soare pe așa-numitele „paturi africane” (”african beds”).

TRANSPORT GRATUIT.

Recoltă: 23/24

Scor SCA: 86.50

Aciditate: 4/5

Corp: 4/5

Aroma: 5/5

Caracteristicile cafelei afișate pe eticheta descriptivă sunt disponibile și în partea inferioară a pungii.

Caracteristici:

Ingrediente: 100% Arabica

Orgine: Kenya

Regiune: Mt. Kenya, Murang'a, Meru, Kiambu

Tratare: washed (spalata)

Altitudine: 1200 - 2300m

Varietati: SL-28, SL-34, Ruiru 11, Batian

Recoltare: Oct - Februarie (recoltă principală), Iunie - August (recoltă zburătoare)

Gust: lămâie și lime

Aciditate: citrică plăcută, suculentă

Note: gem și cireșe negre

Corp: catifelat și rotund

Prajire: Mediu City

Datorită situării sale pe Ecuator, Kenya nu are diferențe semnificative între anotimpuri. Prin urmare, recoltarea cafelei se poate face de două ori pe an: între octombrie – decembrie are loc recolta principală, iar între iunie – august o recoltă secundară.  Aria cultivată cu cafea este estimată la 160.000 de hectare. O treime din această suprafață este reprezentată de plantații, iar restul – de micii fermieri care colaborează cu cooperative. În Kenya, cafeaua verde este clasificată în funcție de mărimea boabelor.